Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Stämpeldynor

Det finns en mängd olika tillverkare av stämpeldynor men det finns också stämpeldynor för olika syften. Den här guiden presenterar jag några olika stämpeldynor och hur de bäst används.

Versa Craft

Versa Craft är en stämpeldyna som lämpar sig för bland annat textil, papper och trä.

Versa Color

Versa Color är en stämpeldyna för bland annat papper, kartong och embossing. Stämpeldynan är syrafri och lämpar sig därmed bra för scrapbooking då den inte riskerar att förstöra dina kort.

Emboss

Emboss stämpeldyna är tänkt att användas för färgat embossingpulver. Stämpla motivet med Emboss och strö därefter över embossingpulvret innan trycket hinner torka. Häll eller borsta bort överflödigt embosingpulver och värm därefter motivet med en värmepistol för embossing tills pulvret har smält. Produkten är syrafri.

Brilliance och Brilliance Drop

Brilliance och Brilliance Drop lämpar sig framför allt för blankt papper, foton och plast eftersom de är snabbtorkande. Stämplarna tål även färgläggning med fiberspetspennor och akvarellfärger. Produkten är syrafri.

StazOn

StazOn är en stämpeldyna som lämpar sig för alla typer av ytor, speciellt lämpar den sig för icke sugande material så som plast, metall, glas och keramik. Du använder stämpeldynan genom att stämpla motivet på en ren yta och därefter låter motivet torka i cirka 5 minuter. Produkten är syrafri.

Encore

Encore stämpeldyna lämpar sig för papper och kartong men också för embossing. Produkten är syrafri.

Versa Mark

Versa Mark är en stämpeldyna som lämpar sig för papper och kartong. Watermark Stamp Pad ger tryck som liknar vattenstämpel. Produkten är syrafri.