Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Brads

Brads kallas även i vissa fall för ”änglaben”. Mindra vanligt förekommande namn är jungfruben och påsnitar. Brads har ett huvud och två ben som viks ut på baksidan. De finns i alla tänkbara färger, former och storlekar. Du kan använda brads för att fästa saker på dina kort och scrapbookinglayouter eller enbart som dekoration. Hur du väljer att använda dina brads begränsas bara av din fantasi!

Brads

Från vänster till höger: (1) Rund brads i vitt från Reprint, är tänkt att imitera pistillen i blomman (2) Brads i form av hjärta i vitt från Reprint (3) Rund brads i guld från Reprint (4) Brads i form av hjärta i rött från Reprint (5) Rund brads i grönmetallic från Reprint.

Det här behöver du

För att kunna använda brads behöver du egentligen inget speciellt verktyg. Det du däremot behöver är någonting att göra hålet med som du sen ska sticka dina brads igenom. Jag föredrar att använda en riktig håltång. Hålet blir snyggt (även om det inte syns), går snabbt och är enkelt att göra, men det går alltså lika bra med någonting annat som du har tillgång till hemma, till exempel en kniv eller nål. Det viktiga är att du lyckas göra ett hål som är så pass stort att benen kan stickas igenom hålet och fästas på baksidan.

Såhär fäster du brads

För att använda brads måste du göra ett hål där du vill ha bradsen. Hålet gör du enklast med en håltång. Det finns håltänger som du kan ställa in storleken på hålen. Men du kan givetvis använda något annat spetsigt föremål, exempelvis en knappnål för att göra hålet. Där du har gjort hålet sticker du in ”benen” på bradsen och viker ut dem åt var sitt håll på baksidan så sitter den på plats.

Olika former på brads

Brads finns i en mängd olika färger och former. Olika tillverkare gör olika brads. Du kan hitta både enfärgade och mönstrade, runda och fyrkantinga. Till jul köpte jag även brads i form av julgranar och snöflingor och till alla hjärtans dag köpte jag hjärtformade brads.

Leverantörer av brads

Det finns en mängd olika leverantörer av brads. Några som jag själv stött på är:

Min personliga favorit är brads från tillverkaren Reprint. Det som tilltalar mig är utbudet av färger. De har inte jättemånga olika modeller, men deras färgspektrum är desto större. Speciellt deras utbud av runda brads, som jag använder mest, är väldigt stort när det gäller färger. Jag tycker också att priset är bra, deras runda brads är förpackade med 100 stycken per förpackning och kostar från cirka 35-45 kronor.

Här kan du köpa brads

Brads finns att köpa i de flesta butiker som säljer tillbehör och verktyg för scrapbooking och korttillverkning. Du kan också hitta brads i de flesta webbutiker.