Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Embossa med Dies

Cuttlebug-embossingfolder-fantasyTorrembossa, embossa eller prägla, kärt barn har många namn. Vilket namn du väljer är upp till dig, men resultatet blir detsamma oavsett vilket namn du väljer. I den här guiden väljer jag att fortsättningsvis använda namnet embossa.

I guiden torrembossa beskriver jag hur man embossar med hjälp av ett präglingsbord. I den här guiden går jag igenom hur du embossar med hjälp av Dies. Embossingdies måste användas tillsammans med en Die Cutting Maskin, till exempel: Cuttlebug, QuicKutz Revolution, QuicKutz Squeeze, Epic Six eller Sizzix.

Det här behöver du

  • Papper att embossa på.
  • Die Cutting maskin.
  • Embossing Dies.

Steg 1

Placera pappret i embossingfoldern. Antingen skär du till pappret innan eller efter. Personligen tycker jag det är enklast att skära till pappret i rätt storlek innan jag embossar på motivet.

Steg 2

Beroende på vilken Die Cutting maskin du har kan du behöva använda olika plattor för olika Dies beroende på tillverkare. Jag som använder Cuttlebug för att embossa använder platta B till Dies från Cuttlebug och platta C till Dies som kommer från andra tillverkare.

Resultatet

Inflyttningskort - Framsidan av kortetGrattiskort till Erik 1 år - Framsidan av kortetKort till nyfödd Oscar - Närbild på embossad cirkelplattaGrattiskort till Inez 7år - Framsidan