Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Gör en en ”Tagholder”

Att göra din egen tagholder är både enkelt och går relativt snabbt. Jag har valt att benämna det tagholder eftersom jag kommer att förvara tags i den.

Du kan göra din tagholder i vilken storlek du vill. Jag har valt att anpassa min tagholder efter min ”Deckle Tag” från EK Success punch ”Whale of a Punch”.

Jag brukar dekorera framsidan eller insidan av ett kort med en tagholder. Beroende på till vem kortet är, skriver jag något tänkvärt, gulligt, romantiskt eller roligt på tagen som jag stoppar i.Tagholder steg 1

Välj papper

Välj ett papper som inte är alltför kraftig för att vika.

Ju mindre du gör din tagholder desto tunnare bör pappret vara eftersom den blir svårare att vika ju mindre du gör den.

Rita upp din tagholder

Skriv ut min mall eller rita upp måtten på det papper som du vill tillverka din tagholder i.

De streckade linjerna visar vikningarna du ska göra senare. Vill du göra din tagholder större eller mindre, inga problem, det är bara att lägga till eller dra bort så mycket du vill.

Tagholder steg 2

Klipp ut modellen

Nu är det dags att klippa ut din modell.

På bilden ser du att jag även har gjort en diagonal klippning på de två flikarna. Det spelar ingen roll hur du gör de diagonala klippningarna. De är nämligen bara till för att göra det enklare att vika ihop din tagholder.

Vik ihop din modell

Nu är det bara att vika ihop din tagholder enligt de streckade linjerna.

Börja med att vika in de två två flikarna på varje sida. Vik därefter upp den nedre delen enligt den streckade linjen på modellen.

Tagholder steg 3Förhöj kanterna

Om du vill och har möjlighet kan du använda en mönstersax för att göra kanterna mer effektfulla innan du klistrar ihop din tagholder.

Jag brukar förhöja den övre och nedre kanten, som på bilden är markerade med röda pilar, men det går givetvis att förhöja samtliga kanter om du önskar.

De ljusgråa strecken är en genomskärning av hur din tagholder ser ut när du har vikt ihop den.

Klistra ihop din tagholder

Nu är det bara att klistra iohp din tagholder. Jag använder dubbelhäftande tejp till nästan allt eftersom jag tycker att den är lätt att använda och sitter bra. Föredrar du lim eller någon annan typ går det givetvis lika bra.

Dekorera din tagholder

Nu är det dags för den sista touchen. Jag brukar stansa ut små motiv med mina punchar som jag klistrar på min tagholder.

Bild kommer snart på min tagholder!