Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Förvaring

I takt med att intresset växer och inköpen blir allt fler har jag lärt mig att det blir allt viktigare hur man förvarar alla sina tillbehör för att hitta det man behöver, när man behöver det. Själv är jag expert på att låta alla mina saker ligga framme i en enda salig röra så att jag tillslut inte hittar den där lilla pincetten när jag behöver den. I ett försök att organisera kaoset har jag börjat investera i förvaring. Kanske kan du få tips om något som skulle förbättra din ordning där hemma.

Förvaringsmapp från PanduroPlastmapp för papper

Det finns en mängd olika förvaringsmappar för dina scrapbookingpapper. De är olika organiserade och kostar därefter. Jag har köpt den allra enklaste förvaringsmappen, som jag har kunnat hitta. Den är tillverkad i plast och kommer från Panduro. Jag passade på när de hade kampanj och gav 29kr, ordinarie pris är 49kr. Den duger alldeles utmärkt för att inte förstöra mina papper. Efter hand som du utökar din papperssamling kan du antingen köpa fler mappar eller en mer avacerad mapp med olika flikar för alla dina olika papper. Själv har jag investerat i fyra mappar för att kunna organisera mina papper enligt följande:

 • en för hela enfärgade papper.
 • en för använda enfärgade papper.
 • en för hela mönstrade papper.
 • en för använda mönstrade papper.

Leverantör: Panduro
Färg: Transparant
Tillbehör: Finns inga

Mapp för papper 12×12 tum

Mappen från Cropper Hopper är ett bra sätt att lätt hitta och organisera dina cardstock. Samtidigt sparar du plats med mappen. Man kan köpa till avdelare som är bra att ha om du till exmpel vill separera dina papper. Avdelarna ligger i 3-pack. Förvaringsmappen klarar av upp till 200 papper i storleken 12×12 cardstock.

Leverantör: Cropper Hopper
Färg: Transparant
Tillbehör: Avdelare

Ribbon Ring

Ribbon Ring är den perfekta förvaringen för dig som har mycket band. I och med Ribbon Ring så är det slut på trasslet och knutarna. Du trär upp dina band på små plastbrickor. Beroende på hur breda band du har kan du trä ett till tre band på varje plastbricka. Plastbrickorna trär du sen upp på en öppningsbar ring för att lätt kunna trä på och av plastbrickorna. Det finns även speciella inventeringsprickar som du kan sätta längst ner på de band som du har mer av, på så sätt har du även koll på om du har mer av banden.

Leverantör: Ribbon Ring
Färg: Transparant
Tillbehör: Inventeringsprickar (inventorydots)

Väska för papper

Det finns flera olika scrapbookingväskor på marknaden i tyg. De är utrustade med blixtlås, handtag och ibland också axelrem. Invändigt är väskorna utrustade med plastmappar och ringpärmsfäste så du kan plocka ut dina papper men också utöka med fler plastfickor.

Hobbyväska för tillbehör

En hobbyväska är inte enbart till för scrapbookare utan även för andra med en mängd olika tillbehör. Väskan är ofta utrustad med blixtlås, handtag och axelrem. Den är perfekt för att förvara och transportera material, verktyg och annat som du behöver få med dig.

SortimentlådaSortimentlåda från Biltema för tillbehör – många fack

Jag har köpt mina sortimentlådor på Biltema. Deras sortimentlådor är prisvärda och fungerar perfekt för förvaring av olika verktyg och tillbehör. Det finns sortimentlådor som täcker in de flesta behoven, fasta fack eller justerbara fack. Fördelen med småfack är att du kan sortera upp och förvara dina dekorationer i de olika facken. Jag har en mängd olika sortimentlådor som jag bland annat förvarar följande i:

 • Band och snören
 • Utstansade figurer, en per fack
 • Pärlor
 • Brads

Leverantör: Biltema
Färg: Röd med transparant lock

Sortimentlåda för tillbehör – inga fackSortimentlåda från Biltema

Också den här sortimentlådan kommer från Biltema. Fördelen med att inte ha några fack är att du kan förvara lite större verktyg. Jag förvarar min håltång och mina mönstersaxar i den här typen av sortimentlåda.

 • Möstersaxar
 • Verktyg som t.ex. håltång och öljetsetter
 • Peel-off stickers

Leverantör: Biltema
Färg: Röd med transparant lock

Sortimentskåp i plåt med plastlådor

Sortimentskåp i plåt från Clas OhlsonsSortimentskåpet är köpt på Clas Ohlson och är tillverkat i plåt. Skåpet finns i flera olika storlekar och kan antingen placeras stående eller hängas. Det går dessutom att stapla flera skåp på varandra. Lådorna kan delas av med lådavdelare som ger möjlighet till ännu mer uppdelning av varje låda. Jag fyllde mitt lilla sortimentskåp så snabbt att jag var tvungen att investera i ett större. Nu förvarar jag det mesta som får plats:

 • Brads
 • Öljetter
 • Utstansade figurer
 • Dekorationer
 • Pennor

Leverantör: Biltema och Clas Ohlsons
Färg: Grafitgrå med transparanta lådor
Tillbehör: Avdelare för de små lådorna