Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

5 tips på scrapbooking utan foton

Då och då kommer du missa tillfället. Kanske hade du inte kameran med dig, kanske var batteriet urladdat eller så gjorde ljuset det omöjligt att få en bra bild. Här får du fem tips som hjälper dig att sätta ihop en scrapbookingsida utan några fotografier.

Tips 1 – Fokusera på dokumentationen (Journaling)

När du inte har fotografier på en scrapbookingsida hamnar orden i fokus. Det här är tillfället då du endast kan berätta din historia genom dokumentationen, så ta dig tid att verkligen berätta din historia, känslorna från människorna som var där och varför tillfället var viktigt för dig.

Tips 2 – Använd minnessaker

Alla scrapbookingsidor har inte plats för minnessaker som du kan få från själva händelsen. För en scrapbookingsida utan fotografier kan minnessaker spela en väldigt viktig roll. Har du biljetter, kartor eller tidningsartiklar? Nu är tillfället att använda dem på din layout. Om sakerna är för stora eller om du inte är säker på hur säkra de är för att förvara, ta ett fotografi av sakerna eller färgkopiera dem.

Tips 3 – Lägg till citat eller fakta

Förhöj dokumentationen på din layout med citat eller lite efterforskning. Gör du en scrapbookingsida om en konsert, teater eller musikal? Gör en sökning efter citat eller låttexter. Är din scrapbookingsida om din morfars militärtjänstgöring? Leta efter historiska fakta från den aktuella tidsperioden.

Tips 4 – Skapa en CD/DVD ficka

Många tillfällen (speciellt skolkonserter och shower) erbjuder dig en möjlighet att köpa en DVD från tillställningen. Ibland kan den filmen bli de enda ”bilderna” som du har. Inkludera DVD:n på din scrapbookingsida i en ficka gjord av Cardstock så att den är säkert förvarad med dina minnen, men också tillgänglig för att spela upp när du känner för det.

Tips 5 – Dekorationer

När du väl har bestämt dig för vilka minnessaker och dokumentation som kommer vara utmärkande för din scrapbookingsida, är det dags för dekorationer. Välj dekorationer som förhöjer temat på layouten, så kommer de hjälpa dig att avsluta historien som berättas på layouten.

Källa: Fritt översatt från artikeln ”Five Tips for Scrapbooking without Photos” >>