Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Räkbåtskort 2Det andra kortet som jag gjorde för att ge bort en räkbåt blev lite annorlunda. Jag valde att inte ha några räkor på framsidan.Själva kortet är gjort i en ljusblå nyans i storlek 15×15cm.

Framsidan

Den lite rosaskimmriga plattan som det står det Anna-Lena på har präglats ut med schablonen Kursiv från Fiskars Mini ShapeBoss.

De vinröda (ja, de är faktiskt vinröda i verkligheten) stripsen uppe och nere klippta med mönstersaxen Wave och därefter gått genom wellpapp-pressen.

Blomman har jag stämplat med en blommstämpel i vinrött. Därefter har jag embossat stämeltrycket med transparant embossingpulver och värmt motivet med en värmepistol för embossing.

InsidanRäkbåtskort insida

Insidan av kortet innehåller samma text som det andra koret. Den här gången har jag dock använt mönstersaxen Wave och vinrött chalk.

Texten räkbåt är utstansad med QuicKutz Squeezers alfabet Metro. Bokstäverna är därefter fastlimmade med limpenna.

Idén att göra en ficka för inbjudan tyckte jag var lite rolig. Räkmotivet är precis detsamma som på det andra kortet. Jag har däremot klistrat fast räkmotivet på lite kraftigare papper eftersom jag inte ville stoppa alltför tjockt papper i skrivaren.

”Fickan” är därefter fastklistrad på kortet med dubbelhäftande tejp.