Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Clearstamps (silikonstämplar)

Clearstamps eller silikonstämplar som det kallas på svenska är genomskinliga stämplar som inte behöver monteras. Stämplarna levereras på plastfilm och kan ibland sitta väldigt hårt, se till att dra försiktigt i den största delen av stämpeln för att inte riskera att ha sönder den.

Det här behöver du för att kunna använda dina Clearstamps

Stämplarna kan inte använda som de är utan du måste först montera stämplarna för att kunna stämpla med dem. Det finns flera olika alternativ.

  • Akrylkloss/akrylblock
  • Stämpelpress

Efter användandet är det bara att ta bort stämpeln från akrylblocket och tvätta rent. Ta försiktigt loss dem och sätter dem spegelvänt på ett akrylblock. Därefter sätter du bläcket på stämpeln/stämplarna och stämplar på ditt papper.

Akrylkloss

Akrylklossen är kanske det vanligaste att montera dina Clearstamps på. Akrylklossen finns i flera olika storlekar och kan även användas till dina EZ-monterade stämplar.

Du monterar stämpeln på akrylklossen temporärt vilket innebär att du inte behöver ha fler än en akrylkloss. Jag har även sett akrylklossar med ett handtag vilket förenklar stämplingen ytterligare.

Stämpelpress – Stamp Press

Stämpelpressen är ett väldigt smidigt verktyg. Den fungerar precis som akrylklossen både till Clearstamps och EZ-monterade stämplar.

Du använder stämpelpressen genom att montera stämpeln under plexiglasskivan och sen trycker ner skivan.

Ta hand om dina Clearstamps

Rengöring

Du rengör enklast dina Clearstamps med varmt vatten. Skulle du ha svårt att få bort färgen kan du använda stämpelrengöring.

Förvaring

Alla typer av stämplar bör undvikas att förvaras i direkt solljus eller höga temperaturer eftersom de då riskerar att torka.

Om de fäster dåligt

Om dina Clearstamps fäster dåligt kan du prova att tvätta dem med tvål och vatten för att få tillbaka häftförmångan.