Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Olika typer av dekorationer

Någon form av dekorationer är nästan ett måste om du scrappar. Det finns en mängd olika dekorationer att välja bland som på olika sätt förhöjer förhöjer dina kort och layouter. I den här artikeln går jag igenom och beskriver några av de vanligaste dekorationerna.

Band (eng. Ribbon)

Band finns i en uppsjö av olika utföranden. Lyxiga färger, sensuella ytor och en uppsjö av olika storlekar och designer gör band till en vacker touch på dina kort och layouter. Du kan använda samma lim som man använder till tyg för att fästa dina band på kort och layouter. Även dubbelhäftande tejp går bra. Läs guiden om band >>

Berlocker (eng. Charms)

Berlocker tillför en angenäm dimension till dina albumblad eller kort. Fäst berlockerna genom att använda glue dots, 3D-kuddar, hantverkslim eller limpistol.

Brads

Brads finns i en uppsjö av färger, former och storlekar. Du kan använda dem på olika sätt, som ren dekoration eller för att fästa andra element på dina scrapbookingsidor eller kort. Läs guiden om brads >>

Chalk

Chalk används för att skapa mjuka färger och skuggor genom att använda svampar, bomullsbollar eller trasa. Det mångsidiga chalket kan användas såväl blött som torrt. Läs guiden om chalk >>

Die Cuts

Die Cuts tillför ett dimensionellt element till dina kort och album när du fäster dem med 3D-kuddar eller 3D-tejp. De passar också för att rama in andra komponenter.

Glitter

Det finns en mängd olika glitter i många olika färger som kan förhöja dina kort och album. För att försäkra dig om ett rakt sträck, använd superstark dubbelhäftande tejp, glitterlim eller självhäftande papper.

Gnuggisar (eng. Rub-ons)

Gnuttisar är limdekaler som fästs på en platt yta med hjälp av en pinne eller spatel. finns tillgänglig i en mängd färger, bilder, typsnitt och stiler. Gnuggisar är ett utmärkt sätt att tillföra en dekorativ touch till dina kort och album.

Knappar (eng. Buttons)

Knappar finns i ett stort sett oändligt antal färger, former och utseenden. De tillför ett dimensionellt element till alla designer. Försäkra dig om att du använder glue dots, hantverkslim, limpistol eller superstark dubbelhäftande tejp. Läs guiden om knappar >>

Kristaller

Kristaller tillför glimmande till din design. Försäkra dig om att du använder glue dots, hantverkslim eller superstark dubbelhäftande tejp.

Konfetti

En dekoration som känns lite bortglömd men som är både billig och rolig att använda, är konfetti. Konfetti hittar du i leksaksbutiker och välsorterade mataffärer och finns i flera olika motiv och färger.

Papper

Papper är den primära dekorationen när du gör kort och album. Papper finns tillgängligt i en bredd av färger, typer, vikter och ytor. Papper kan fästas med i stort sett vilket typ av lim som helst.

Pärlor (eng. Beads)

Pärlor ger en elegant touch på dina kort och i dina album. Trä upp dem på en stålwire för en dimensionell effekt. Fäster pärlorna gör du med hjälp av pärllim eller superstark dubbelhäftande tejp.

Stickers

Stickers är självhäftande dekaler i olika stiler, former, typsnitt och storlekar. Används som dekorationer eller för att forma ord.

Stålwire (eng. Craft wire)

Typiskt användningsområde är vid användning av pärlor, men stålwiren klarar sig även bra på egen hand för avslutningar eller för att formas till abstrakta designer. Du fäster stålwiren på dina albumblad eller kort med hjälp av glue dots, hantverkslim eller limpistol.

Tyg

Tyg är ett utmärkt sätt att tillföra djup och värme till dina kort och album. Fäst tyg genom att använda glue dots, 3D-kuddar, hantverkslim eller limpistol.

Öljetter (eng. Eyelets)

En metallring som skyddar ett hål så att pappret inte riskerar att spricka. Öljetter finns i en uppsjö av färger, former och storlekar och kan användas för att fästa saker eller som ren dekoration. Läs guiden om öljetter >>