Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Befinner mig för tillfället på tjänsteresa i Jönköping för två dagars konferens på högskolan. Hade hoppats på två fina höstdagar men det verkar som Jönköping visar sig från sin sämsta sida just nu med gråkallt och regn. Har aldrig varit i Jönköping tidigare, åtminstone inte som jag kan minnas. En sak är åtminstone säker, Jönköpingsborna behöver inte gå kaffesugna. Aldrig har jag sett så många fik och caféer på en så liten yta. Jag skämtar inte om jag säger att var tredje butik på en gata i snitt är ett bageri, konditori, fik, kaffe/te/choklad butik med tillhörande fik. Tur att jag inte var fikasugen, för jag hade aldrig kunna välja.

Just nu har jag myst ner mig i sängen på hotellrummet. Underbar säng, härligt fluffigt täcke, många kuddar och en massa tv-kanaler. Är riktigt nöjd med dagen efter att ha hittat två scrapbookingbutiker. Det blev ingen kvällsaktivitet för mig med resten av konferensgänget, så det var inte mer än rätt att jag fick tröstshoppa lite scrapbookingsaker. Yngsta dottern vägrar ta flaska, så jag har sambon och dottern med mig. Sonen däremot fick stanna hemma hos mamma/mormor och pappa/morfar.

När vi kom upp till hotellrummet fick jag syn på Westers Scrapbooking från fönstret. Vilken överraskning och lycka! Så det var bara att ge lillan mat och sen bege sig ut i höstrusket igen. Sambon hade även kollat upp att det fanns ytterligare en butik inne i centrum som hette Hobbyglädje.

Westers Scrapbooking har inte bara scrapbooking utan även tillbehör och material för smycken och för den som målar. Jag var egentligen ute efter att fylla på förrådet av Cardstock, men de sålde bara släta Cardstock vilket jag personligen tycker är tråkigt. Men jag behövde inte gå tomhänt därifrån, några mönsterpapper fick jag med mig.

Hobbyglädje ligger mitt inne i stan. Är en väldigt liten butik, men med förvånat bra utbud av papper. Cardstocken för 11 kronor tyckte jag var alldeles för dyr, men jag kom därifrån med massor av nya mönsterpapper.

Ingen av butikerna upplevde jag som speciellt serviceinriktade. Inte otrevliga på något sätt heller, men vissa personer har en tendens att alltid möta en med ett välkomnande hej och erbjudande om hjälp så fort man kommer innanför dörren. Vilket i och för sig ibland kan kännas påfluget, men ibland faktiskt inbjudande och välkomnande. Kanske var det så att jag idag inte såg ut att behöva hjälp. Med man och bebis i släptåg såg jag förmodligen ganska målinriktad ut.

Mitt generella intryck annars var att utbudet i båda butikerna var relativt begränsat om jag ser till material, tillbehör och verktyg för scrapbooking. Jag som i vanliga fall har en tendens att kunna handla på mig det mesta lyckades ”bara” köpa mönsterpapper. Är dock mycket nöjd över alla mina nya mönsterpapper. Har hittat fantastiska papper från Petson’s Paper som jag ser fram emot att få börja skapa med. Har googlat men inte lyckats hitta vem som tillverkar dem. Får undersöka saken närmare.

Nu är det bäst att försöka komma i säng innan lillan vaknar och ska ha mat.

Kram och god natt från Hotel Savoy i Jönköping