Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Gör en blomma av flera blommor

När jag vill dekorera mina kort med en blomma är en personlig favorit att göra en blomma av flera blommor. Till min hjälp har jag tillverkaren EK Success punchar. Jag använder de tre modellerna: Whale of a Punch, Paper Shapers Medium punch och Paper Shapers Small Punch.

Det här behöver du

  • Papper i 1-3 färger.
  • Punchar med samma motiv i 3 olika storlekar.
  • Dubbelhäftande tejp eller annat fästmaterial.
  • Ev. rund brads till pistill.
  • Ev. håltång om du vill ha en brads.
  • Ev. wellpapp-press.

Wellad daisyblomma Daisy räfflad

För att få ytterligare en effekt på blomman kan du köra blommorna genom en wellpapp-press om du inte redan från början stansar ut blommorna från ett wellpapp.

Jag har kört den största blomman i botten (Whale of a Punch) och mellanblomman (Paper Shapers Medium Punch) genom en wellpapp-press. Anledningen till att jag inte har kört den minsta blomman (Paper Shapers Small Punch) är att den är något för liten att köra genom pressen och riskerar att fastna.

Effekten av wellpapp-pressen gör att blomman får lite mer liv. Den upplevs inte lika platt utan får lite utav en 3D-känsla. Blommorna är monterade på varandra med hjälp av dubbelhäftande tejp men jag brukar ibland även använda mig av en limpenna.

Daisy slätSlät daisyblomma

Den här blomman är precis samma blomma som i det övre exemplet med undantag för att ingen av blommorna har körts genom wellpapp-pressen.

Det bästa är att du kan förbereda dem så att de är klara när du vill använda dem. Jag använder dubbelhäftande tejp eller limpenna för att fästa ihop blommorna.

Du kan till och med förbereda blommorna genom att sätta dubbelhäftande tejp i botten på den stora blomman. Helt klar för montering på dina kort eller layouter.

Du kan mixa och matcha de fäger som du själv tycker om. Något som jag tycker är riktigt snyggt är att använda samma färg på pappret men i olika nyanser. Något annat som är snyggt är att samma färg återkommer på botten- och toppblomman.

Daisy med bradsSlät daisyblomma med brads

Skillnaden på den här blomman jämfört med de två övriga är att jag har fäst en vit, rund brads från tillverkaren Reprint i mitten på blomman som är tänkt att illustrera blommans pistill.

Hålet har jag gjort med hjälp av en håltång, men det går givetvis lika bra med något annat verktyg du har tillhands därhemma om du inte råkar ha en håltång.

Sätt att dekorera dina daisyblommor

  • Chalka kanterna på blommorna.
  • Imitera stygn på blommorna.
  • Använd blingbling som pistill.
  • Rugga upp kanterna på blommorna.

Inspiration