Warning: A non-numeric value encountered in /home/kosmxse/public_html/scrapbookingguiden/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480

Dagarna efter jul blev en enda lång väntan tills jag äntligen fick tid att sätta mig ner och testa årets bästa julklapp, The Ultimate Crafter’s Companion. Jag hade stora förväntningar eftersom jag sett många filmer på YouTube om hur snabbt och enkelt man kunde göra snygga kuvert, boxar och kort.

Instruktionerna som följer med verktyget har i mitt tycke stora brister, däremot kan jag varmt rekommendera YouTube och USA:s motsvarighet till TV-shop där upphovskvinnan av verktyget demonstrerar och visar upp vad man kan göra med verktyget. Det märks att hon har gjort det några gånger och det ska mycket till för att slänga ihop en presentask så snabbt som hon gör, men det bästa är att man kan se filmerna om och om igen.

Jag har framför testat är att göra olika boxar. Till en början tyckte jag att det var svårt att få det snyggt, mycket berodde förmodligen på att jag inte ville använda mina finaste papper utan lite tunnare och mattare papper än vad som används i instruktionsfilmerna. Matt papper är inte att rekommendera! Det som verkar lämpa sig för bäst resultat är glansigt och lite tjockare papper.

Ett annat problem jag stötte på var att måtten inte stämde. Trots att jag har köpt papper i storleken A4 och A5 så blev sakerna jag gjorde skeva, speciellt de olika kortvikningarna. Förmodligen är mina papper inte exakt A4 och A5, något irriterande. Jag köpte inte verktyget för att börja med att skära till mina papper i rätt storlek.

För att The Ultimate Crafter’s Companion verkligen ska bli en vän i mitt scrappande kommer jag behöva lite mer hjälp på traven än att bara testa mig fram. Det finns en DVD, som jag tycker bör ingå i boxen, som innehåller över 2½ timme av instruktionsfilmer med steg-för-steg guider, praktiskt tips och inspirerande idéer.

Jag återkommer om hur det går för mig om min vän, The Ultimate Crafter’s Companion!